• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5
  • Header 6
  • Header 7
  • Header 8

Sportverzorging

Rob Hanegraaf is elke dinsdag aanwezig van 19:00 tot 20:30 voor vragen over en evt behandeling van sportblessure's.

Buiten deze dagen is Rob te bereiken via

 sportverzorging@octopusrugby.nl

of whatsapp 06-46340446

 

Volgende wedstrijd 1ste

rcoctopus

vs 

hrc
RC Octopus 1  

HRC 3

     
Datum:  21-01-2018
Kick-off:  14:30
Uit/ Thuis:  Thuis

Volgende wedstrijd 2de

rcoctopus

vs 

Breda20RC Logo
RC Octopus 2 

 

BRC 3
     
Datum:  21-01-2018
Kick-off:  13:00
Uit/ Thuis:  Thuis

Volgende wedstrijd Dames

rcoctopus

vs 

 diok
RC Octopus Dames

 

DIOK
     
Datum:  21-01-2018
Kick-off:  13:00
Uit/ Thuis:  Uit

Volgende wedstrijd Colts

rcoctopus

vs 

gelre
RC Octopus colts

 

Gelre
     
Datum:   20-01-2018
Kick-off:  13:00
Uit/ Thuis:  Uit

Volgende wedstrijd Junioren

octopus

vs 

bsn
RC Octopus junioren 

 

BSN-terwerve
     
Datum:  20-01-2018
Kick-off:  12:00
Uit/ Thuis:  Uit

Volgende wedstrijd Cubs

octopus

vs

aac

RC Octopus

 

 

 AAC

 
     
Datum:  27-01-2018
Kick-off:  11:00
Uit/Thuis  Thuis

Lid worden?

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.

Rugby, durf jij het aan!!!

Afgelopen zondag stond voor Rugby Club Octopus de eerste echte stevige test op het programma. Waar vorig seizoen de Udenaren nog twee maal het hoofd moesten buigen voor SRC Thor, werd vandaag voor het eerst gewonnen van de studenten uit Delft. In eenattractieve, fysieke wedstrijd hield Octopus met een 29-19 overwinning de punten in eigen huis.

 

Vroege voorsprong

Octopus opent fel en ziet na een goed uitgespeelde aanval Laurens Elshuis al na 5 minuten de eerste try van de wedstrijd drukken. Christopher Artiss verzilvert de daarbij verdiende conversie en zet de Udenaren vroeg in de wedstrijd op een 7-0 voorsprong.

 

Lang kan Octopus niet van deze voorsprong genieten. Door slordig te verdedigen lopen de Udenaren tegen een aantal penalty’s aan waardoor Thor in de tiende minuut terug kan slaan en de score weer gelijk trekt.

 

2016 OCT v THOR 6147

 

De thuisploeg laat zich door deze snelle tegenscore niet uit het veld slaan en pakt meteen weer het initiatief terug. Na een snel genomen penalty weet Tim van Hoorn in de dertiende minuut Octopus met zijn try opnieuw op voorsprong te zetten.

 

Hoog tempo

Het tempo van de wedstrijd ligt erg hoog, wat het voor het publiek een zeer aantrekkelijk schouwspel maakt. Ondanks dat Octopus sterker blijkt te zijn in de scrum en line-outs, weten beide ploegen elkaar goed in evenwicht te houden.

 

Vijf minuten voor rust lukt het Octopus opnieuw een gat te forceren in de Delftse defensie. Bram Onno Hanegraaf blokkeert een verdedigende kick van Thor en weet de vrijgekomen achter de try-line van de Delftenaren te drukken. Ook Artiss schiet zijn conversie binnen de palen en zet Octopus op comfortabele 12 punten voorsprong.

 

2016 OCT v THOR 6193

 

Op slag van rust zet Thor met een strak genomen kick langs de zijlijn de Udense defensie op het verkeerde been en brengt met een try de ruststand op 19-12.

 

De tweede helft start in hetzelfde hoge tempo als waarin de eerste helft geëindigd is. Duidelijk is dat beide ploegen in deze harde en fysieke wedstrijd diep in de reserves moeten tasten om de overwinning binnen te kunnen slepen.

 

Octopus loopt uit

Tien minuten in de tweede helft ziet Octopus kans om de Delftenaren vast te zetten op de eigen helft. Lars Hanegraaf weet uiteindelijk door de sterke defensie van Thor heen te breken om met zijn try opnieuw de marge voor Octopus naar 12 punten te brengen.

 

2016 OCT v THOR 6193 6254

 

Wanneer in de zestigste minuut Thor ook nog een speler met een gele kaart voor tien minuten van het veld ziet vertrekken, wordt de grip van Octopus op de wedstrijd alsmaar groter. Deze man meer situatie wordt dan ook vrijwel meteen door de Udenaren verzilverd. Het is ‘Man of the Match’ Bas Wonders die na een gewonnen line-out de try voor Octopus binnen loopt en de score naar 29-12 brengt. 

 

In de laatste twintig minuten begint de thuisploeg slordiger te worden en geven op die manier te veel penalty’s weg aan de bezoekers uit Delft. Het slotoffensief van SRC Thor levert de studenten uit Delft nog wel een try en conversie op, maar dat is niet genoeg om Octopus van een 29-19 overwinning af te houden.

Hoofdsponsor

Subsponsoren