• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5
  • Header 6
  • Header 7
  • Header 8

Met winst van Octopus 1 op Maastricht, in een zwaar bevochten duel, stijgt de spanning in de derde klasse zuidoost naar ongekende hoogte.

Octopus deelt nu de eerste plaats met Eindhoven, beide 61 punten, maar Octopus heeft 1 wedstrijd minder gespeeld.

De regels in artikel 5 competitieresultaten van het voorschrift wedstriidwezen senioren 2013-2014 zegt het volgende:

5.1 Een gewonnen wedstrijd levert vier wedstrijdpunten op. Een gelijkspel levert twee wedstrijdpunten op. Verlies levert nul wedstrijdpunten op.

5.2 Een wedstrijdbonuspunt wordt toegekend aan teams die vier try’s of meer scoren. Een wedstrijdbonuspunt wordt toegekend aan teams die met een verschil van zeven punten of minder een wedstrijd verliezen.

5.3 Klassering in een klasse of poule vindt plaats op basis van het totaal van wedstrijdpunten en wedstrijdbonuspunten. Indien een of meerder teams gelijk staan op basis van wedstrijd(bonus)punten, dan vindt onderlinge klassering plaats op basis van de volgende hiërarchie:

1. Onderling resultaat. Bij onderling resultaat wordt eerst gekeken naar het hoogst aantal wedstrijd(bonus)punten en daarna naar doelsaldo;                                        

2. Hoogste doelsaldo;

3. Grootste aantal gescoorde try’s;

4. Kleinste aantal gele kaarten voor dat team, waarbij een rode kaart als twee gele kaarten telt;

5. Loting.

Het laaste deel; van het competitieprogramma is als volgt.

Eerst speelt Octopus uit tegen Bekaro en Eindhoven thuis tegen The Pink Phanters.

Daarna de kraker in Uden Octopus tegen Eindhoven.

En hoogstwaarschijnlijk wordt de kampioen pas bekend op de laatste dag van de competitie in de laatste wedstrijd van deze competitie, Octopus thuis tegen The Pink Panthers.

The Pink Phanters kunnen wel eens bepalend gaan worden omdat ze uit zowel tegen Eindhoven als tegen Octopus moeten, en zij een opleving beleven door afgelopen weekend Obelix te verslaan met 29 -5.

Er blijft nog een schitterende slotrun over in de competitie en Octopus heeft alles nog in eigen hand, als de 3 resterende wedstrijden gewonnen worden. Er kan zelfs van RCE verloren worden als we zelf 1 of 2 bonuspunten pakken of er voor zorgen dat RCE geen bonuspunt krijgt maar dan moet er wel van The Pink Panthers en Bekaro gewonnen worden. Kan Octopus met ruime cijfers van RCE winnen en een beter onderlinge resultaat met RCE creeren, kunnen ze het zich veroorloven om van de Pink Panthers of van Bekaro te verliezen.

Geniet van de carnaval want hierna is Octopus een maand lang in extase met 4 schitterende affiches, zet ze maar alvast in je agenda.

16 maart HENRY VAN BOOVEN PLATE FINALE in Amsterdam Octopus 1 tegen HRC 3.

23 maart Octopus 1 uit tegen BEKARO 1.

30 maart Octopus 1 tegen RCE 1 met in het voorprogramma Octopus 2 tegen RCE 2.

6 april Octopus 1 thuis tegen The Pink Panthers.

Alle mogelijke filmscenario's zijn nog mogelijk, horror, drama, avontuur of een thriller, en natuurlijk zit er een heldenfilm met happy end ook nog in.