• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5
  • Header 6
  • Header 7
  • Header 8

teamfoto 1

Sinds een aantal jaren heeft Rugbyclub Octopus een grote en actieve jeugdafdeling, verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën. Voor het seizoen 2018-2019 is de indeling als volgt:

Pukkies (t/m 3 jaar) geboren in 2015 en 2016 en 2017 en 2018
Guppen (t/m 6 jaar)  U-6 geboren in 2013 en 2014 en 2015
Turven (t/m 8 jaar)  U-8 geboren in 2011 en 2012
Benjamins (t/m 10 jaar)U-10 geboren in 2009 en 2010
Mini's (t/m 12 jaar)U-12 geboren in 2007 en 2008
Cubs (t/m 14 jaar)U-14 geboren in 2005 en 2006
Junioren (t/m 16 jaar)U-16 geboren in 2003 en 2004
Colts (t/m 18 jaar)U-19 geboren in 2000 en 2001 en 2002                                       

Deze grote groep jeugdleden wordt begeleid door een aantal enthousiaste jeugdleiders. De trainingen worden gegeven door goed opgeleide trainers, die allemaal zelf vele jaren rugby gespeeld hebben of nog steeds spelen. Wij organiseren naast de competitie voor de jeugd ook regelmatig rugby trips naar het buitenland om daar te rugbyen en krijgen ook geregeld buitenlandse clubs hier in Uden over de vloer. Wil je kennis maken met de rugbysport kom dan gerust een keer langs en train een keer mee.  In de subpagina van de verschillende jeugdteams zie je wanneer jouw leeftijdsgroep traint.

Ieder team heeft een eigen trainercoach. Deze begeleidt zijn team  bij wedstrijden en is daarnaast een van de trainers. Mocht je verhinderd zijn  voor een wedstrijd dan dien je contact op te nemen met de trainercoach. Let op: als je niet op een training kunt komen: bel dan naar  het clubhuis (tel 0413-251713) en spreek de voice-mail in.

Per  jeugdteam is er ook een teammanager. Deze ouder/verzorger heeft als taak het  organiseren van zaken die geen direct verband houden met rugby en hierdoor de  coach ontlasten. Denk hierbij  bijvoorbeeld aan het regelen van vervoer en bardiensten.

Om de jeugdactiviteiten in goede banen te leiden heeft  Octopus een jeugdcoördinator en dat is Paul Toonen . Hij ondersteunt de teammanagers en onderhoudt o.a.  de contacten met de andere clubs.

 

Een maximale Rugby toekomst voor elk kind.

NRB (Nederlandse Rugby Bond): rugby.nl

Hoe kan een talent in de Nederlandse selecties terecht komen? De Nederlandse Rugby clubs kunnen hun talenten, vanaf ca. 11 jaar, afvaardigen naar het RTC (Regionaal Talenten Centrum). Vandaar uit hebben zij de kans om met de 12 jaar naar de Rugby Academy te gaan. Als het kind ca 16 jaar is kan het geselecteerd worden vanuit de Academy of RTC  voor de U17 selecties.

RTC (Regionaal Talenten Centrum): rtczuid.nl

Zoals het MOR (Meerjaren Opleidingsplan Rugby) beschrijft zijn er geen korte wegen om je competenties te ontwikkelen. Het duurt 10 jaar en 10.000 uur training om je topniveau te bereiken. Dat houdt dus in zo'n 20 uur per week. Daar komen wij bij Octopus, met onze maximaal 6 uur per week, lang niet aan. Extra trainingen zijn daarvoor nodig om zoveel mogelijk uit het kind te halen. Deze extra trainingen zijn te verkrijgen bij het RTC en daar opvolgend bij het RAZ (Rugby Academy Zuid). Er zijn zo'n 5 a 6 RTC trainingen per jaar die door bondstrainers worden gehouden, deze bondstrainers worden geassisteert door clubtrainers (om zo ook het niveau van deze trainers omhoog te krijgen). Het RTC begint vanaf de mini´s en is gevestigd in Boxtel voor de mini's, in Den Bosch voor de Cubs en in Tilburg voor de Junioren.

RAZ (Rugby Academy Zuid): razuid.nl

Het RAZ is gekoppeld aan het Rodenborch college in Rosmalen en is een middelbare school vanaf VMBOt niveau met een LOOT (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport) status  http://www.stichtingloot.nl/. Vanuit het RTC krijg je de kans om naar het RAZ te gaan, daar krijg je 4 keer in de week 2 uur training van een bondstrainer. De school past zich aan en geeft je alle kans zolang je punten maar goed zijn. Vakken als levensbeschouwing en gym vallen af zodat je meer tijd hebt om de andere lessen in te halen.