• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5
  • Header 6
  • Header 7
  • Header 8

Lid worden?

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.

Rugby, durf jij het aan!!!

Volgende wedstrijd 1ste


rcoctopus

vs 

dukes logo
RC Octopus 1   Dukes
     
Datum:    24-11-2019
Kick-off:   14:30
Uit/ Thuis:   Uit

Volgende wedstrijd 2de


rcoctopus

vs 

Oysters
RC Octopus 2 

 

 Oysters/Ducks
     
Datum:  24-11-2019
Kick-off:  13:00
Uit/ Thuis:   Thuis

Volgende wedstrijd Dames


rcoctopus

vs 

 Breda20RC Logo
RC Octopus Dames

 

BRC
     
Datum:      01-12-2019
Kick-off:

    11:30

Uit/ Thuis:      Thuis den bosch

Volgende wedstrijd 2de Dames


rcoctopus

vs 

 wallaby's
RC Octopus Dames

 

Big bulls 
     
Datum:      01-12-2019
Kick-off:

     15:00

Uit/ Thuis:      Thuis den bosch

Volgende wedstrijd Colts


rcoctopus

vs 

octopus
RC Octopus colts

 

 
     
Datum:    
Kick-off:    
Uit/ Thuis:    

Volgende wedstrijd Junioren


octopus

vs 

octopus
RC Octopus junioren 

 

 
     
Datum:    
Kick-off:  
Uit/ Thuis:    

Volgende wedstrijd Cubs


octopus

vs

octopus

RC Octopus cubs

 

 

 

 

 
     
Datum:    
Kick-off:    
Uit/Thuis    

Sportverzorging

Rob Hanegraaf is elke dinsdag aanwezig van 19:00 tot 20:30 voor vragen over en evt behandeling van sportblessure's.

Buiten deze dagen is Rob te bereiken via

 sportverzorging@octopusrugby.nl

of whatsapp 06-46340446

 

Afgelopen zondag werd op het gloednieuwe kunstgrasveld op het Nederlands Rugby Centrum te Amsterdam (NRCA) een thriller van een finale gespeeld.

Inzet was de Henry van Booven plate. Een toernooi waar 100 teams uit de 3e & 4e klasse van de Nederlandse Rugby competitie zich in konden schrijven, en gedurende het seizoen knock-out wedstrijden speelden.

Na de voorrondes, achtste, kwart en halve finales bleven er nog 2 teams over HRC 3 en Octopus 1.

HRC uit Den Haag een van de grootste clubs van Nederland met een tientallen nationale en internationale titels op hun zak, deze Goliath moest het op nemen tegen de David uit Uden "Octopus".

Psychologische oorlogvoering begon al in de aanloop naar deze match, op het maagdelijk kunstgras mocht niet met aluminium noppen gespeeld worden?

Dus onder veel gemor werd er vrijdags voor de training flink geschroefd onder het schoeisel, eenieder had links en rechts van Internet plastic noppen gehaald.

HRC pakte het anders aan en gingen in beklag bij de NRB, nou vooruit dan er mag toch met aluminium noppen gespeeld worden, werd op donderdagavond besloten.

Wel werd even vergeten om "Octopus" ook op de hoogte te stellen van deze aanpassing, een uur voor aanvang wedstrijd kwam ook "Octopus"achter deze verandering en werden de sleutels en aluminium noppen weer uit de tassen gehaald en onder de schoenen gezet.

"Octopus" was duidelijk in overtal met hun meegereisde publiek, over de honderd fans waren meegekomen uit Oost Brabant, die benieuwd waren of na 20 jaar wederom deze plate (toen nog beker) mee naar huis komt.

Vanaf het eerste fluitsignaal zag je al meteen dat het een finale was, de teams waren aan elkaar gewaagd en er werd gestreden om elke meter, wat zeg ik elke centimeter.

Zwaar moesten de teams verdedigen, en waar "Octopus" normaal schitterende aanvallen in hun goed ingespeelde lijn konden opzetten, kreeg de bal geen kans om van hand naar hand te flitsen.

De Haagse bluf werkte niet en "Octopus" bleef cool en beheerst, en op fouten van HRC werden penalty kicks genomen daarbij opgeteld een try stond "Octopus met 16 - 0 voor in de eerste helft.

In de 2e helft werd er uit een ander vaatje getapt het spel werd gemener, harder en feller op het randje en soms erover heen, maar altijd finale- en rugbywaardig, testen de 2 teams hun krachten.

De scheidsrechter had het zweet op het voorhoofd, soms moesten er spelers van beide teams even naar de kanten om 10 minuten af te koelen, en HRC kwam terug.

Twee trys bracht ze naar 16 -14 een penalty kick bracht ze aan de leiding 16 - 17 nog een penalty kick 16 - 20 en de tijd tikte langzaam verder naar het einde.

Maar in de laatste minuut als Galliërs kwamen de Octopussers uit hun stellingen en vielen met hun laatste krachten de Romeinen uit Den Haag aan TRY!!!...... of toch niet, nee hij werd afgekeurd.

Een herstart en laatste actie van de wedstrijd .…..BAM…… de superstars van "Octopus" lukte het, een zuivere TRY en het eindsignaal 21 - 20.

Trots zijn we op de STRIJDERS!!! van "Octopus" uit Uden en omstreken, op het behalen van deze titel.

In Uden in Café "de Preek" was het feestmaal al voorbereid, en onder het genot van een drankje werd er nog lang nagesproken over deze geweldige dag.

Sponsoren

Donateur of sponsor worden?

Vind jij rugby ook zo’n mooie sport en/of draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

Wordt dan donateur of sponsor.