Afscheid van een strijder!

  • Datum: 20 januari 2022

Verdrietig, maar met warme en dankbare herinneringen moeten wij jullie helaas informeren dat afgelopen week onze oud-strijder en prominent lid Mark van Bommel op 53-jarige leeftijd is overleden. Ondanks we allemaal wisten dat dit eraan zat te komen is het moeilijk te bevatten dat Mark er niet meer is. De gangmaker bij alle feestjes en altijd aanwezig bij de vele buitenlandse trips en toernooien. Mark hield van gezelligheid, lekker eten en drinken en was altijd de laatste persoon die z’n slaapzak wist te vinden. Hij is bekend bij onze vele bevriende clubs uit binnen- en buitenland door zijn vrolijke, sympathieke, energieke en humoristische persoonlijkheid.

Als jeugdspeler is Mark begonnen bij Octopus en al gauw was hij bekend om zijn onnavolgbare en mooie schijnbewegingen die wij zelfs hebben kunnen zien tijdens de laatste wedstrijd van de OLT Blacks. Maar liefst 38 jaar lid van onze club en in 1993 behaalde hij als fly half in het eerste team van Octopus de Nationale beker. Mark zat in diverse commissies en werd uitgeroepen tot o.a. Octopusser van het Jaar en Lid van Verdienste. Hij behoort tevens tot een illuster rijtje Octopussers die in het Nationaal team van Nederland hebben mogen spelen, Mark als jeugd International. Tijdens deze periode is Mark ook in contact gekomen met Nederlands rugby icoon Leo van Herwijnen. Mark heeft in 2014 zijn rugbyvriend Leo en zijn foundation nog benaderd voor de 40-jarige jubileum veiling van Octopus waar de LvH foundation enkele interessante veiling stukken ter beschikking heeft gesteld. Leo is eveneens afgelopen weekend helaas op 88-jarige leeftijd overleden.

Het afscheid van Mark is maandag 24 januari om 19:00 uur in besloten kring bij de rugby club. Vanwege de huidige corona beperkingen zullen de genodigden op gepaste afstand plaats moeten nemen in een tent op het veld. Voorafgaand aan de  bijeenkomst wordt er een erehaag gevormd voor onze verloren strijder door vrienden, familie en overige strijders.

Mark we gaan je humor en passie voor onze sport missen. Allez Les Bleus!

Wilma, Bert, Martje en strijder Loek zouden het fijn vinden om herinneringen in de vorm van woorden of een foto te delen via https://metliefdeterugkijken.nl/herinnermark

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Lid worden

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.
Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of sponsor worden?

Vind jij rugby ook zo’n mooie sport en/of draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

  • Joey Willems
In memoriam: Joey Willems

Er is een STRIJDER heen gegaan.

Geschokt hebben wij het verdrietige nieuws ontvangen dat Joey Willems, strijder en voormalig jeugdspeler van het jaar, veel te vroeg, op de leeftijd van 32 jaar is overleden.
Wij herinneren ons Joey als een teamspeler puur sang, met een hart van goud.
Een knoest van een kerel waar scrums op konden bouwen en vertrouwen.
Hij hoefde niet zo nodig op de voorgrond, […]

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het bestuur van Rugbyclub Octopus heeft besloten dat alle vrijwilligers die direct met jeugd werken een VOG dienen in te leveren. 

Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie binnen de sport aan het licht. Het verplicht stellen van de VOG geeft meer zekerheid over het verleden van mensen en vermindert de […]

Jeugdspelers van vorig jaar & Willy Berns trofee

Het was weer spannend met de uitreiking van de trofee voor de jeugdspelers van het vorige jaar. Bij de TBM is Bryan Schuckman en bij de CJC is Pien Ulijn gekozen door de trainers. De “Willy Berns” trofee ging naar Wesley van Zoggel die geselecteerd werd door onze eigen jeugdspelers. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Ga naar de bovenkant