de Harde Leerschool

  • Datum: 4 maart 2022

Onze rugby kernwaarden respect, discipline, solidariteit, integriteit en passie, die wij ten toon spreiden op en om het veld en in het clubhuis. Laten wij nu ook zien buiten de club en in de maatschappij. Wij stellen ons veld, clubhuis en een aantal leden i.s.m. de omliggende gemeenten beschikbaar aan De Harde Leerschool.

Wat doet de Harde Leerschool?
Stichting De Harde Leerschool biedt (jong)volwassen mannen van 18 jaar en ouder, die om wat voor reden dan ook in de maatschappij tussen wal en schip vallen, een nieuwe kans om weer actief en positief deel te nemen aan die maatschappij en helpen hen om nieuwe stappen te zetten richting werk of een opleiding.

Hoe zij dit doen?
Door rugby in te zetten als middel om te komen tot een blijvende gedragsverandering. Rugby is een sport van vallen en opstaan en door middel van incasseren samen te leren vechten naar een verantwoord doel. Zelfinzicht, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid; daar sturen ze op. Samen zoeken naar hun talenten, hun wensen, hun drijfveren en hun zelfrespect en dan toewerken naar werk of een opleiding. Met deze no-nonsense aanpak maken zij mensen weer weerbaar voor de valkuilen van het leven. (voor meer info kijk op dehardeleerschool.nl)

Samen werken aan een inclusieve arbeidsmarkt!
Het terugdringen van werkloosheid maar ook de maatschappij voorzien van werknemers, is een gezamenlijk doel en vraagt om het bundelen van krachten. Daarom zoekt De Harde Leerschool actief de samenwerking en verbinding op met gemeenten, UWV en andere instellingen en organisaties zoals Octopus.

Met hun onderscheidende programma’s hebben zij bewezen dat ze deze mensen in korte tijd weer werkfit kunnen maken en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van die inclusieve arbeidsmarkt. Ook werken ze er hard aan om drempels weg te nemen bij bedrijven om deelnemers in dienst te nemen. Goed teamwork daar geloven we in. Samen maken we het verschil.

Nu zijn we op zoek naar bedrijven en organisaties die net als wij geloven in een inclusieve arbeidsmarkt en komen we graag in contact met werkgevers die bereid zijn om deze talenten een kans te geven op de arbeidsmarkt. Met elkaar kunnen wij het verschil maken voor een grote groep mensen in de regio Noord Oost Brabant!

Afgelopen weken is er door onze deelnemers hard gewerkt naar dit moment. DE BANENMARKT.

10-3-2022 om 11:00 bent u welkom bij Rugby Club Octopus te Uden. Na een presentatie over het traject, en uitleg over de ontwikkeling die de mannen hebben doorgemaakt, zullen de heren zichzelf middels een pitch aan jullie presenteren. Vervolgens zullen we de groep indelen en er zullen 1 op 1 gesprekken plaatsvinden.  Wij kijken er enorm naar uit en hopen op een geweldige opkomst.

Aanmelden bij Dirk Daanen 06 – 292 88 870

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Lid worden

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.
Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of sponsor worden?

Vind jij rugby ook zo’n mooie sport en/of draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

  • Joey Willems
In memoriam: Joey Willems

Er is een STRIJDER heen gegaan.

Geschokt hebben wij het verdrietige nieuws ontvangen dat Joey Willems, strijder en voormalig jeugdspeler van het jaar, veel te vroeg, op de leeftijd van 32 jaar is overleden.
Wij herinneren ons Joey als een teamspeler puur sang, met een hart van goud.
Een knoest van een kerel waar scrums op konden bouwen en vertrouwen.
Hij hoefde niet zo nodig op de voorgrond, […]

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het bestuur van Rugbyclub Octopus heeft besloten dat alle vrijwilligers die direct met jeugd werken een VOG dienen in te leveren. 

Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie binnen de sport aan het licht. Het verplicht stellen van de VOG geeft meer zekerheid over het verleden van mensen en vermindert de […]

Jeugdspelers van vorig jaar & Willy Berns trofee

Het was weer spannend met de uitreiking van de trofee voor de jeugdspelers van het vorige jaar. Bij de TBM is Bryan Schuckman en bij de CJC is Pien Ulijn gekozen door de trainers. De “Willy Berns” trofee ging naar Wesley van Zoggel die geselecteerd werd door onze eigen jeugdspelers. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Ga naar de bovenkant