❌ Coronavirus zet streep door rugbyseizoen

  • Datum: 6 maart 2021
Rugby Nederland heeft het zware besluit moeten nemen seizoen 2019/2020 per direct te beëindigen. Lees hieronder het volledige besluit van de bond en de daarbij behorende consequenties:

📄 𝑽𝑬𝑹𝑳𝑬𝑵𝑮𝑰𝑵𝑮 𝑴𝑨𝑨𝑻𝑹𝑬𝑮𝑬𝑳𝑬𝑵 𝑩𝑬𝑻𝑬𝑲𝑬𝑵𝑻 𝑬𝑰𝑵𝑫𝑬 𝑹𝑼𝑮𝑩𝒀𝑪𝑶𝑴𝑷𝑬𝑻𝑰𝑻𝑰𝑬

Dinsdag 31 maart heeft de overheid bekend gemaakt dat de maatregelen die tot 6 april van kracht waren, worden verlengd tot 28 april, en waarschijnlijk langer. Dit betekent voor rugbyend Nederland dat er nog niet getraind kan worden en dat er ook geen wedstrijden gespeeld mogen worden. Helaas houdt dit in dat scenario 2 werkelijkheid wordt en de competitie 2019-2020 niet kan worden uitgespeeld.
Graag verwijzen wij naar onze email de dato 18 maart over de voortgang van de competitie. In deze communicatie heeft Rugby Nederland laten weten te hebben besloten tot twee scenario’s. Beiden afhankelijk van de maatregelen die door de overheid zouden worden afgekondigd en het advies dat de RIVM en het NOC*NSF daar in geven.
Inmiddels is duidelijk dat de richtlijnen van het RIVM en VWS niet zijn versoepeld. Naar aanleiding hiervan hebben we nogmaals verschillende scenario’s op een rij gezet – daarbij ook meenemend welke keuzen er zijn gemaakt door andere bonden en de rugbybonden in landen om ons heen.
We hebben besloten het seizoen 2019/2020 per heden stop te zetten, gebruikmakend van artikel 19.1 en 19.2 uit het VWW.
Dit betekent het volgende:
▪️ De huidige stand van de competitie is de eindstand van de reguliere competitie 2019-2020. Dit scenario doet het meest recht aan het VWW, het verloop van de competitie tot nu toe en de duidelijkheid die spelers en clubs van ons vragen.
▪️ Er zijn geen kampioenswedstrijden en derhalve ook geen kampioenen.
▪️ Alleen de directe promotie en degradatie volgens de regelingen in appendix 7 van het VWW zullen worden toegepast.
▪️ Er worden geen play-offs en dus ook geen promotie/degradatiewedstrijden gespeeld.
▪️ Naast het NK Sevens en het RDD op 9 & 10 mei en 6 & 7 juni, komen ook de Cubs/Junioren festivals, het U20 festival en het LMT (Landelijk Mini Toernooi), te vervallen.
Naast bovenstaande scenario hebben we de afgelopen weken ook heel serieus gekeken naar andere mogelijkheden, zoals het uitspelen van de competitie in september. Helaas stuiten alle andere mogelijkheden op veel praktische bezwaren en zijn moeilijk inpasbaar.
Wij snappen dat het nu eindigen van de competitie een zware domper voor iedereen is. Ook wij hadden het graag anders gezien. Het coronavirus is helaas pure overmacht. Mocht het alsnog weer verantwoord zijn naar buiten te gaan en er is nog ruimte in onze rugbykalender, dan zullen wij zeker het initiatief nemen om hier mooie rugbyactiviteiten in te plannen.
We hopen van harte dat jullie en jullie leden gezond blijven en niet getroffen worden door het virus.
Met vriendelijke groet,
Janhein Pieterse
Voorzitter Rugby Nederland
Andrew Meredith
Directeur Rugby Nederland
📸 Dennis Van de Sande/The Oval Office

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Lid worden

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.
Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of sponsor worden?

Vind jij rugby ook zo’n mooie sport en/of draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het bestuur van Rugbyclub Octopus heeft besloten dat alle vrijwilligers die direct met jeugd werken een VOG dienen in te leveren. 

Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie binnen de sport aan het licht. Het verplicht stellen van de VOG geeft meer zekerheid over het verleden van mensen en vermindert de […]

Jeugdspelers van vorig jaar & Willy Berns trofee

Het was weer spannend met de uitreiking van de trofee voor de jeugdspelers van het vorige jaar. Bij de TBM is Bryan Schuckman en bij de CJC is Pien Ulijn gekozen door de trainers. De “Willy Berns” trofee ging naar Wesley van Zoggel die geselecteerd werd door onze eigen jeugdspelers. Allemaal van harte gefeliciteerd!

In memoriam: Ria Span

Met groot verdriet moeten we afscheid nemen van Ria Span, die op 66-jarige leeftijd is overleden na een korte strijd tegen haar ziekte. Ria was vanaf het vroege begin betrokken geweest bij onze club en heeft als secretaris in het bestuur gezeten. Ze was ook de bedenker van het rugby beeldje Bikkel, waar ze enorm trots op was en dat symbool staat voor onze clubgeest. Het beeldje wordt […]

Titel

Ga naar de bovenkant