Octopus moet buigen voor LSRG

Lid worden?

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.

Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of
sponsor worden?

Draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

Wordt dan donateur of sponsor.

Leiden, 21 februari 2016 - Dat het Leidsch Studenten Rugby Gezelschap (LSRG) een moeilijk in te schatten tegenstander is, wordt RC Octopus in Leiden pijnlijk duidelijk. Waar eerder dit seizoen LSRG nog eenvoudig wordt verschalkt door Octopus, zijn het dit keer de Udenaren die het hoofd moeten buigen. Het met vlagen prachtig spelende LSRG laat met een 41-19 overwinning op Octopus duidelijk zien dat zij in de subtop van de Tweede Klasse Zuid thuishoren.

LSRG-OCT 01

In het stormachtige Leiden begint Octopus wel sterk aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten zet Sietse Postmus na een mooi uitgespeelde aanval de Udenaren op een 0-5 voorsprong.

De daarop volgende fase zijn beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd. In de vijftiende minuut is het toch LSRG dat met een mooi uitgespeelde aanval door de Udense defensie heen breekt voor de gelijkmakende try. Met de daarop benutte conversie neemt LSRG zelfs de leiding over.

Het zelfvertrouwen van Octopus lijkt hierdoor een deuk te hebben opgelopen. Door het onrustige spel en het missen van tackles blijft de druk op de Udense defensie groeien. Na ruim een kwartier de Leidse aanvallen te hebben afgeslagen, weet LSRG met een sterke loopactie van een mee opgekomen tweede rijer alsnog de Udense trylijn te bereiken.

LSRG-OCT 02

Sterk slot eerste helft

In de slotfase van de eerste helft slaat Octopus alsnog terug. Wanneer Octopus met een driving maul het trygebied van LSRG binnen dreigt te dringen, wordt deze door meerdere Leidse spelers in offside positie verstoord. Scheidsrechter Van Oosterom kent Octopus hierop terecht de penalty try toe. Christopher Artiss mist zijn conversie niet en brengt Octopus weer op gelijke hoogte met LRSG.

Op slag van rust weet Tim van Hoorn Octopus zelfs nog op voorsprong te brengen door zich over de Leidse trylijn heen te vechten. Ook Artiss is weer trefzeker waardoor Octopus met een 12-19 voorsprong kan gaan rusten.

LSRG-OCT 03

LRSG domineert

Waar de eerste helft nog met een hoogtepunt eindigt, start de tweede met een domper. In de eerste minuut ziet Octopus namelijk Joep van Rossum met een gele kaart voor tien minuten het veld verlaten. LRSG zet hierop Octopus meteen onder stevige druk. Met een listige kick over de Udense defensieve lijn heen, weet de Leidse wing door de defensie heen te breken. Met de daarop volgende try en benutte conversie komt LSRG weer op gelijke hoogte.

Octopus lijkt hierdoor definitief mentaal de genadeslag te hebben gekregen. LRSG neemt volledig het initiatief over en geeft Octopus geen mogelijkheid meer zich te herpakken. Met sterk en gretig spel loopt LRSG na 80 minuten uit naar een 41-19 overwinning.

LSRG-OCT 04

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Nieuws

Nieuws

Nieuwe opzet pre-season toernooi

februari 21st, 2023|Algemeen|

Nieuw dit jaar is de vrijdagvond voor 3e en 4e klasse teams die samen met ons 2e team een kleinschalig toernooitje willen spelen gevolgd door gezelligheid. Blijven slapen kan in onze […]

Algemene Leden Vergadering & Nieuwjaarsborrel

december 31st, 2022|Algemeen|

Op vrijdag 20 januari aanstaande is de eerste Algemene Leden Vergadering van 2023 met o.a. de jaarverslagen van RC Octopus en Moleneind maar ook de kandidaatstelling van het bestuur. Wil je daar als lid (of ouder van een […]

Speler & Octopusser van het jaar

december 18th, 2022|Algemeen|

Double award winner Robin van Dinther gehuldigd tijdens het jaarlijkse Octopus kerstdiner als “Octopusser van het jaar” en …. “Speler van het jaar”.

Proficiat Strijder! […]

2021-07-30T17:15:35+02:00

Titel

Ga naar de bovenkant