Octopus opent seizoen met mooie zege (33-19)

Lid worden?

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.

Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of
sponsor worden?

Draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

Wordt dan donateur of sponsor.

9 September 2012 - Openingswedstrijd van het seizoen voor Octopus en direct kwamen ze tegen het gedegradeerde PSV te staan. Na een mooie wedstrijd waarin Octopus lang tegen een achterstand aan heeft gekeken, werd dit omgedraaid en bleven de 5 punten in Uden en werden de Eindhovenaren met lege handen teruggestuurd.

Daar gingen we dan, de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een lange trainingsvoorbereiding werd er eindelijk een wedstrijd gespeeld. Met gebrek aan wedstrijdritme begonnen de mannen uit Uden aan de wedstrijd. Dit was wel te zien want de eerste 20 minuten lukte er niks en was het aan beide kanten slordig. PSV kwam feller uit de startblokken en dit was te zien doordat ze steeds met 4 of 5 voorwaartsen in de rucks zaten.

Maar naar 20 minuten kwam de opening voor PSV en maakten ze de eerste try van de wedstrijd, ook de conversie werd benut en zo stond het 7-0 in het voordeel voor Eindhoven. Blijkbaar was dit nog niet genoeg voor Octopus om beter te gaan spelen want gelijk daarna brak PSV weer door de lijn van Octopus en maakten hun 2 e try +  conversie.

0-14. Dit was wat de mannen uit Uden nodig hadden, er werd feller gecounterrucked en met een goed uitgespeelde lijnbeweging maakte ook Octopus hun eerste punten van het seizoen, 7-14. Vlak voor het rustsignaal kreeg Octopus nog een penalty, deze werd echter op de paal geschoten.

De tweede helft begon met het 5 of 6 keer heen en weer kicken van de bal, beide teams verdedigde goed maar toch kwam Octopus de 22 in van Eindhoven. Met een snel genomen penalty maakte captain Stef van der Pol de tweede try voor Octopus, waardoor de score gelijk getrokken kon worden, 14-14. Toen werden er een aantal wissels ingebracht waaronder full back Lars Hanegraaf, die door blessureleed het vorig seizoen merendeel moest uitzetten. De eerste actie van Lars vermorzelde hij een speler van Eindhoven en dat was het breekpunt. Na een goede lijnactie waren de mannen van Uden er doorheen, 21-14. Direct vanaf de kick-off was het 2 e rijer Tim van der Meer (a.k.a Paardt) die door vijf of zes spelers van PSV heen liep. De conversie werd echter gemist en de stand was 26-14.

In de laatste tien minuten kwam er nog een alles of niets poging van PSV en dit resulteerde in een goede try van de mannen uit Eindhoven, 26-19. Maar Octopus had het laatste woord met een geweldige lijnbeweging werd het eindresultaat op het bord gezet 33-19. Volgende week de eerste uitwedstrijd bij het gepromoveerde GRC Tovaal, die met 19-10 onderuit gingen bij MMRC 1

Man of the Match: Joep van Rossem

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Nieuws

Nieuws

In memoriam: Ria Span

juli 11th, 2023|Algemeen|

Met groot verdriet moeten we afscheid nemen van Ria Span, die op 66-jarige leeftijd is overleden na een korte strijd tegen haar ziekte. Ria was vanaf het vroege begin betrokken geweest […]

Nieuwe opzet pre-season toernooi

februari 21st, 2023|Algemeen|

Nieuw dit jaar is de vrijdagvond voor 3e en 4e klasse teams die samen met ons 2e team een kleinschalig toernooitje willen spelen gevolgd door gezelligheid. Blijven slapen kan in onze […]

2021-07-30T17:25:01+02:00

Titel

Ga naar de bovenkant