Octopus opent seizoen met mooie zege (33-19)

  • Datum: 9 september 2012

9 September 2012 – Openingswedstrijd van het seizoen voor Octopus en direct kwamen ze tegen het gedegradeerde PSV te staan. Na een mooie wedstrijd waarin Octopus lang tegen een achterstand aan heeft gekeken, werd dit omgedraaid en bleven de 5 punten in Uden en werden de Eindhovenaren met lege handen teruggestuurd.

Daar gingen we dan, de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een lange trainingsvoorbereiding werd er eindelijk een wedstrijd gespeeld. Met gebrek aan wedstrijdritme begonnen de mannen uit Uden aan de wedstrijd. Dit was wel te zien want de eerste 20 minuten lukte er niks en was het aan beide kanten slordig. PSV kwam feller uit de startblokken en dit was te zien doordat ze steeds met 4 of 5 voorwaartsen in de rucks zaten.

Maar naar 20 minuten kwam de opening voor PSV en maakten ze de eerste try van de wedstrijd, ook de conversie werd benut en zo stond het 7-0 in het voordeel voor Eindhoven. Blijkbaar was dit nog niet genoeg voor Octopus om beter te gaan spelen want gelijk daarna brak PSV weer door de lijn van Octopus en maakten hun 2 e try +  conversie.

0-14. Dit was wat de mannen uit Uden nodig hadden, er werd feller gecounterrucked en met een goed uitgespeelde lijnbeweging maakte ook Octopus hun eerste punten van het seizoen, 7-14. Vlak voor het rustsignaal kreeg Octopus nog een penalty, deze werd echter op de paal geschoten.

De tweede helft begon met het 5 of 6 keer heen en weer kicken van de bal, beide teams verdedigde goed maar toch kwam Octopus de 22 in van Eindhoven. Met een snel genomen penalty maakte captain Stef van der Pol de tweede try voor Octopus, waardoor de score gelijk getrokken kon worden, 14-14. Toen werden er een aantal wissels ingebracht waaronder full back Lars Hanegraaf, die door blessureleed het vorig seizoen merendeel moest uitzetten. De eerste actie van Lars vermorzelde hij een speler van Eindhoven en dat was het breekpunt. Na een goede lijnactie waren de mannen van Uden er doorheen, 21-14. Direct vanaf de kick-off was het 2 e rijer Tim van der Meer (a.k.a Paardt) die door vijf of zes spelers van PSV heen liep. De conversie werd echter gemist en de stand was 26-14.

In de laatste tien minuten kwam er nog een alles of niets poging van PSV en dit resulteerde in een goede try van de mannen uit Eindhoven, 26-19. Maar Octopus had het laatste woord met een geweldige lijnbeweging werd het eindresultaat op het bord gezet 33-19. Volgende week de eerste uitwedstrijd bij het gepromoveerde GRC Tovaal, die met 19-10 onderuit gingen bij MMRC 1

Man of the Match: Joep van Rossem

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Lid worden

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.
Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of sponsor worden?

Vind jij rugby ook zo’n mooie sport en/of draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

  • Joey Willems
In memoriam: Joey Willems

Er is een STRIJDER heen gegaan.

Geschokt hebben wij het verdrietige nieuws ontvangen dat Joey Willems, strijder en voormalig jeugdspeler van het jaar, veel te vroeg, op de leeftijd van 32 jaar is overleden.
Wij herinneren ons Joey als een teamspeler puur sang, met een hart van goud.
Een knoest van een kerel waar scrums op konden bouwen en vertrouwen.
Hij hoefde niet zo nodig op de voorgrond, […]

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het bestuur van Rugbyclub Octopus heeft besloten dat alle vrijwilligers die direct met jeugd werken een VOG dienen in te leveren. 

Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie binnen de sport aan het licht. Het verplicht stellen van de VOG geeft meer zekerheid over het verleden van mensen en vermindert de […]

Jeugdspelers van vorig jaar & Willy Berns trofee

Het was weer spannend met de uitreiking van de trofee voor de jeugdspelers van het vorige jaar. Bij de TBM is Bryan Schuckman en bij de CJC is Pien Ulijn gekozen door de trainers. De “Willy Berns” trofee ging naar Wesley van Zoggel die geselecteerd werd door onze eigen jeugdspelers. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Ga naar de bovenkant