Octopus overdondert SRC Thor

  • Datum: 28 september 2016

Afgelopen zondag stond voor Rugby Club Octopus de eerste echte stevige test op het programma. Waar vorig seizoen de Udenaren nog twee maal het hoofd moesten buigen voor SRC Thor, werd vandaag voor het eerst gewonnen van de studenten uit Delft. In eenattractieve, fysieke wedstrijd hield Octopus met een 29-19 overwinning de punten in eigen huis.

Vroege voorsprong

Octopus opent fel en ziet na een goed uitgespeelde aanval Laurens Elshuis al na 5 minuten de eerste try van de wedstrijd drukken. Christopher Artiss verzilvert de daarbij verdiende conversie en zet de Udenaren vroeg in de wedstrijd op een 7-0 voorsprong.

Lang kan Octopus niet van deze voorsprong genieten. Door slordig te verdedigen lopen de Udenaren tegen een aantal penalty’s aan waardoor Thor in de tiende minuut terug kan slaan en de score weer gelijk trekt.

De thuisploeg laat zich door deze snelle tegenscore niet uit het veld slaan en pakt meteen weer het initiatief terug. Na een snel genomen penalty weet Tim van Hoorn in de dertiende minuut Octopus met zijn try opnieuw op voorsprong te zetten.

Hoog tempo

Het tempo van de wedstrijd ligt erg hoog, wat het voor het publiek een zeer aantrekkelijk schouwspel maakt. Ondanks dat Octopus sterker blijkt te zijn in de scrum en line-outs, weten beide ploegen elkaar goed in evenwicht te houden.

Vijf minuten voor rust lukt het Octopus opnieuw een gat te forceren in de Delftse defensie. Bram Onno Hanegraaf blokkeert een verdedigende kick van Thor en weet de vrijgekomen achter de try-line van de Delftenaren te drukken. Ook Artiss schiet zijn conversie binnen de palen en zet Octopus op comfortabele 12 punten voorsprong.

Op slag van rust zet Thor met een strak genomen kick langs de zijlijn de Udense defensie op het verkeerde been en brengt met een try de ruststand op 19-12.

De tweede helft start in hetzelfde hoge tempo als waarin de eerste helft geëindigd is. Duidelijk is dat beide ploegen in deze harde en fysieke wedstrijd diep in de reserves moeten tasten om de overwinning binnen te kunnen slepen.

Octopus loopt uit

Tien minuten in de tweede helft ziet Octopus kans om de Delftenaren vast te zetten op de eigen helft. Lars Hanegraaf weet uiteindelijk door de sterke defensie van Thor heen te breken om met zijn try opnieuw de marge voor Octopus naar 12 punten te brengen.

Wanneer in de zestigste minuut Thor ook nog een speler met een gele kaart voor tien minuten van het veld ziet vertrekken, wordt de grip van Octopus op de wedstrijd alsmaar groter. Deze man meer situatie wordt dan ook vrijwel meteen door de Udenaren verzilverd. Het is ‘Man of the Match’ Bas Wonders die na een gewonnen line-out de try voor Octopus binnen loopt en de score naar 29-12 brengt.

In de laatste twintig minuten begint de thuisploeg slordiger te worden en geven op die manier te veel penalty’s weg aan de bezoekers uit Delft. Het slotoffensief van SRC Thor levert de studenten uit Delft nog wel een try en conversie op, maar dat is niet genoeg om Octopus van een 29-19 overwinning af te houden.

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Lid worden

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.
Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of sponsor worden?

Vind jij rugby ook zo’n mooie sport en/of draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het bestuur van Rugbyclub Octopus heeft besloten dat alle vrijwilligers die direct met jeugd werken een VOG dienen in te leveren. 

Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie binnen de sport aan het licht. Het verplicht stellen van de VOG geeft meer zekerheid over het verleden van mensen en vermindert de […]

Jeugdspelers van vorig jaar & Willy Berns trofee

Het was weer spannend met de uitreiking van de trofee voor de jeugdspelers van het vorige jaar. Bij de TBM is Bryan Schuckman en bij de CJC is Pien Ulijn gekozen door de trainers. De “Willy Berns” trofee ging naar Wesley van Zoggel die geselecteerd werd door onze eigen jeugdspelers. Allemaal van harte gefeliciteerd!

In memoriam: Ria Span

Met groot verdriet moeten we afscheid nemen van Ria Span, die op 66-jarige leeftijd is overleden na een korte strijd tegen haar ziekte. Ria was vanaf het vroege begin betrokken geweest bij onze club en heeft als secretaris in het bestuur gezeten. Ze was ook de bedenker van het rugby beeldje Bikkel, waar ze enorm trots op was en dat symbool staat voor onze clubgeest. Het beeldje wordt […]

Titel

Ga naar de bovenkant