RC Octopus/De Preek komt met schrik vrij

• Datum: 18 januari 2016

Uden, 17 januari 2016 – Octopus ontsnapt in de eerste wedstrijd na de winterstop aan een gevoelige nederlaag op eigen veld. In de slotseconden van de wedstrijd werd alsnog een 17-14 overwinning op RC Eindhoven veiliggesteld.

Het eerste kwartier startte beide ploegen wat rommelig en onwennig aan de wedstrijd. Dit leidde tot een groot aantal fouten aan beide zijden waardoor het spel niet echt op gang kwam. Pas na vijftien minuten weet RC Octopus een goede aanval op te zetten en pakt via Christopher Artiss de eerste try van de wedstrijd. De daarop volgende conversie wordt gemist, waardoor de teller op 5-0 blijft steken.

Na de spelhervatting zet RC Octopus meteen weer druk op de Eindhovense verdediging. RC Eindhoven weet echter de Udense aanvallen te keren en neemt, na 10 minuten keihard te hebben verdedigd, het initiatief weer over.

IMG 4567

In de 29ste minuut krijgt Eindhoven loon naar werken. Vlak voor de Udense tryline wordt de scrum door de Eindhovenaren overtuigend gewonnen en scoort uit de daarop volgende aanval hun eerste  try van de wedstrijd. Ook de conversie wordt benut waardoor een ruststand van 5-7 op de borden komt.

De tweede helft komt RC Octopus opnieuw niet overtuigend uit de startblokken. Mede door het ontbreken van een aantal vaste krachten in de eerste rij, mist de scrum stabiliteit en kracht. Eindhoven weet hiervan maximaal te profiteren door herhaaldelijk Udense scrum in de achteruit te zetten.

IMG 4436

In de 50ste minuut breidt RC Eindhoven door het veel sterkere scrumwerk de score verder uit. Na een gewonnen scrum op de middenlijn weet de Eindhovense flyhalf een listige kick richting de Udense tryline te geven. De losse bal wordt niet goed opgepakt door de Udense defensie, wat direct door RC Eindoven wordt afgestraft met een try. Samen met de knap tussen de palen geschoten conversie brengt het de score na 50 minuten spelen op 5-14.

Aan werklust ontbreekt het echter niet bij RC Octopus en met nog 20 minuten op de klok begint het Udense spel beter te draaien. Ook de scrum wordt na wat personele verschuivingen een stuk stabieler. In de 66ste minuut werpt dit dan ook zijn eerste vruchten af. RC Octopus weet eindelijk weer een scrum te winnen wat bekroond wordt met een try van Lars Hanegraaf. Christopher Artiss heeft het vizier ook weer op scherp en brengt de score op 12-14.

IMG 4575

Eindhoven lijkt in de slotfase toch echt op een verdiende overwinning af te stevenen. In de slotseconden weet RC Octopus er echter nog één prachtige aanval uit te persen. De driekwarten laten de bal dan eindelijk goed van man tot man lopen en brengen daarmee de opgekomen prop én Man of the Match Bas Wonders in stelling om de overwinning voor Octopus binnen te lopen. Eindstand 17-14.