RC Octopus komt te kort bij titelfavoriet

  • Datum: 1 februari 2016

Oisterwijk, zondag 31 januari 2016 – Voor RC Octopus stond vandaag de zware uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Oisterwijk Oysters RFC op het programma. Lang wist Octopus de titelfavoriet goed bij te benen. In de tweede helft gaf de fitheid van de Oysters echter de doorslag en behielden zij met een 45-12 overwinning hun ongeslagen status.

Vroeg op achterstand

Al vrij vroeg in de wedstrijd keek Octopus tegen een achterstandaan. Oysters wist met een goed uitgespeelde aanval binnen vijf minuten een 7-0 voorsprong te nemen. Octopus knokte zich na deze snelle achterstand weer goed terug in de wedstrijd. Mede door sterk tackle-werk en een dominante Udense scrum wordt Oisterwijk Oysters onder druk gezet.

Oys-Oct-1

Toch zijn het opnieuw de Oysters die na 20 minuten met een snelle uitbraak de marge weten te vergroten. Octopus antwoordt hierop direct. Door goed werk van de Udense voorwaartsen weet Bram Onno Hanegraaf de bal achter de Oisterwijkse tryline tedrukken.

Met een 14-5 score is Octopus weer helemaal terug in de wedstrijd en heeft tot aan de rust Oysters goed in bedwang. Ondanks dat de Oysters toch wat ontregelt lijken, weet Octopus hiervan nog niet te profiteren.

Oys-Oct-2

Oisterwijk Oysters opent de tweede helft sterk met een goed uitgespeelde try. Door de felle start en snelle score lijkt Octopus wat te overrompelen. De organisatie is even weg bij de Udenaren met als gevolg verdedigende fouten en penalty’s tegen. Oysters weet hiervan te profiteren en zet met vijf minuten spelen in de tweede helft Octopus op een 24-5 achterstand.

In de 47ste minuut worden de problemen voor de Udenaren alsmaar groter wanneer Lars Hanegraaf met geel aan de kant moet. Oisterwijk weet hiervan vrijwel direct te profiteren en loopt uit naar 31-5.

Oys-Oct-3

Oysters fitter

Het laatste halfuur lijkt de fitheid Octopus parten te gaan spelen. Waar in de eerste helft de Udense scrum nog zeer dominant was, begint het Oisterwijkse pack steeds sterker te worden. Toch weet Octopus door hard werk en de vele tackles de Oysters weer wat onder druk te zetten.

Wanneer na een gele kaart de Oisterwijk Oysters met een man minder komen te staan, weet Octopus eindelijk weer tot scoren te komen. Na een gewonnen line out in het 22-meter gebied van Oisterwijk, is het opnieuw Bram Onno Hanegraaf die zich over de tryline van de Oysters weet te knokken. Christopher Artiss brengt met zijn verzilverde conversie de score op 31-12.

Het laatste kwartier is geheel voor de Oysters en weet nog tweemaal de tryline van Octopus te passeren. Met een 45-12 overwinning blijven de Oisterwijk Oysters nog altijd ongeslagen in de Tweede Klasse Zuid en lijkt ze het kampioenschap niet meer te kunnen ontgaan.

Oys-Oct-4

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Lid worden

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.
Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of sponsor worden?

Vind jij rugby ook zo’n mooie sport en/of draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het bestuur van Rugbyclub Octopus heeft besloten dat alle vrijwilligers die direct met jeugd werken een VOG dienen in te leveren. 

Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie binnen de sport aan het licht. Het verplicht stellen van de VOG geeft meer zekerheid over het verleden van mensen en vermindert de […]

Jeugdspelers van vorig jaar & Willy Berns trofee

Het was weer spannend met de uitreiking van de trofee voor de jeugdspelers van het vorige jaar. Bij de TBM is Bryan Schuckman en bij de CJC is Pien Ulijn gekozen door de trainers. De “Willy Berns” trofee ging naar Wesley van Zoggel die geselecteerd werd door onze eigen jeugdspelers. Allemaal van harte gefeliciteerd!

In memoriam: Ria Span

Met groot verdriet moeten we afscheid nemen van Ria Span, die op 66-jarige leeftijd is overleden na een korte strijd tegen haar ziekte. Ria was vanaf het vroege begin betrokken geweest bij onze club en heeft als secretaris in het bestuur gezeten. Ze was ook de bedenker van het rugby beeldje Bikkel, waar ze enorm trots op was en dat symbool staat voor onze clubgeest. Het beeldje wordt […]

Titel

Ga naar de bovenkant