RC Octopus ontsnapt met winst

  • Datum: 17 februari 2016

Uden, 14 februari 2016 – Slechte weersomstandigheden en een sterke tegenstander maakte er voor RC Octopus een zware middag van. Waar het na één helft spelen een ruime Udense overwinning leek te worden, maakte het derde team van de Haagsche Rugby Club (HRC) er in de tweede helft een ware thriller van. Na 80 minuten strijd ontsnapt RC Octopus echter met een 21-19 overwinning.

OCT HRC-01

RC Octopus begon voortvarend aan het duel met HRC. Vanaf de aftrap werd meteen de aanval op de Haagsche opponent geopend. Na vijf minuten spelen werpt deze agressieve opening zijn vruchten af. Met een scrum vlak voor de Haagsche trylijn weet Octopus HRC achteruit te zetten en met vereende kracht de eerste try te drukken. Samen met de rake conversie van de voet van Christopher Artiss staat Octopus al vroeg op een 7-0 voorsprong.

De daarop volgende fase weet geen van beide ploegen echt het initiatief te nemen. Mede door de zware weersomstandigheden wordt er slordig met balbezit om gesprongen en laten beide ploegen regelmatig de bal uit handen vallen. Pas na dertig minuten spelen lukt het RC Octopus weer gevaar te creëren voor de Haagsche defensie.

OCT HRC-04

Octopus scrum oppermachtig

Met een goede ‘kick and chase’ weet Lesley van Strien de bal in het Haagsche 22 meter gebied te brengen. Octopus is in de daarop volgende scrum veel sterker en zet opnieuw HRC over de eigen trylijn heen. Arthur Boudens kan na deze pushover de try drukken en ook Artiss mist zijn conversie niet.

De Udense scrum blijft problemen voor HRC veroorzaken. Op slag van rust wordt de Haagsche scrum opnieuw achteruit gezet in het eigen try gebied. Doordat daarop een aantal spelers van HRC in offside positie Octopus de scoringskans ontnamen, kon de scheidsrechter niets anders dan een penalty try aan de Udenaren toekennen. Samen met de rake conversie van Christopher Artiss, werd de eerste helft met 21-0 voorsprong voor RC Octopus afgefloten.

OCT HRC-03

HRC neemt over

Waar Octopus na de eerste helft op een comfortabele overwinning leek af te stevenen, zijn  in de tweede helft de rollen compleet omgedraaid. HRC start sterk en zet Octopus langdurig onder druk. In de 55ste minuut weet HRC via een goed opgezette aanval eindelijk een gat in de Udense defensie te vinden en zet de eerste 7 punten op het scorebord.

Den Haag neemt het initiatief volledig over en zet Octopus op hun eigen helft vast. Met nog ruim een kwartier te spelen wordt het sterke spel van HRC beloond en is de Haagsche achterstand gereduceerd tot nog één geconverteerde try.

OCT HRC-02

Wanneer met minder dan tien minuten te spelen ook nog Angus Hoefs met geel van het veld mag vertrekken, worden de problemen voor Octopus alleen maar groter. HRC zet Octopus in de slotfase met de rug tegen de eigen trylijn. Met het verstrijken van de tijd scoort HRC alsnog de try. Als de daarop volgende conversie wordt gemist, kan het Udense publiek opgelucht ademhalen. Met een 21-19 eindstand mag RC Octopus alsnog de winst op het conto bijschrijven.

OCT HRC-05

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Lid worden

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.
Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of sponsor worden?

Vind jij rugby ook zo’n mooie sport en/of draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

  • Joey Willems
In memoriam: Joey Willems

Er is een STRIJDER heen gegaan.

Geschokt hebben wij het verdrietige nieuws ontvangen dat Joey Willems, strijder en voormalig jeugdspeler van het jaar, veel te vroeg, op de leeftijd van 32 jaar is overleden.
Wij herinneren ons Joey als een teamspeler puur sang, met een hart van goud.
Een knoest van een kerel waar scrums op konden bouwen en vertrouwen.
Hij hoefde niet zo nodig op de voorgrond, […]

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het bestuur van Rugbyclub Octopus heeft besloten dat alle vrijwilligers die direct met jeugd werken een VOG dienen in te leveren. 

Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie binnen de sport aan het licht. Het verplicht stellen van de VOG geeft meer zekerheid over het verleden van mensen en vermindert de […]

Jeugdspelers van vorig jaar & Willy Berns trofee

Het was weer spannend met de uitreiking van de trofee voor de jeugdspelers van het vorige jaar. Bij de TBM is Bryan Schuckman en bij de CJC is Pien Ulijn gekozen door de trainers. De “Willy Berns” trofee ging naar Wesley van Zoggel die geselecteerd werd door onze eigen jeugdspelers. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Ga naar de bovenkant