RC Octopus pakt ruime overwinning

  • Datum: 16 december 2015

UDEN – Na een mindere fase in de competitie met vier nederlagen op rij, was het RC Octopus er alles aan gelegen om 2015 af te sluiten met een overwinning. Geen eenvoudige opdracht met een uitwedstrijd op het programma tegen de nummer 4 uit de competitie, het Rotterdamse Erasmus RSRC.

Octopus kwam meteen fel uit de startblokken en wist binnen de eerste tien minuten uit te lopen naar een 10-0 voorsprong via twee try’s van de ontkende Lars Hanegraaf. De Udenaren bleven hierna de druk op Erasmus RSRC opvoeren en wisten de Rotterdammers geruime tijd in hun eigen 22-meter gebied vast te houden.

IMG 3157

Na de continue pressie kreeg Octopus loon naar werken en strafte Joep van Rossum een defensieve fout af met een try. Samen met de conversie van Harben de Kort stond er na een kwartier spelen een comfortabele 0-17 voorsprong op de borden.

Door het overwicht in de scrum van Octopus en de vele tackles weet Erasmus RSRC niet van de eigen helft af te komen. De Udense aanvallen volgen elkaar in rap tempo op en de score loopt na een try van Bram Onno Hanegraaf met conversie van captain Stef van der Pol verder op naar 0-24.

In de slotfase van de eerste helft weten de Rotterdammers eindelijk Octopus in de verdediging te drukken. Octopus weet echter de aanval en penalty’s van RSRC te weerstaan en gaat verder met waar het mee bezig was, scoren. Op slag van rust weet Joep van Rossum nogmaals de try-line van Erasmus te passeren en brengt samen met de conversie van Stef van der Pol de ruststand op 0-31.

IMG 3024

Ook de tweede helft start Octopus zeer fel en zet Erasmus RSRC vast op de eigen helft. Lars Hanegraaf weet in de openingsperiode wederom twee maal het try gebied van de Rotterdammers binnen te dringen en breidt de score verder uit naar 0-41.

RSRC komt pas onder de druk van Octopus uit wanneer Lars Hanegraaf met geel naar de kant moet na een foutieve hand-off. In de daarop volgende man meer situatie weet RSRC de Udenaren in de defensie te drukken. Door fel en vol overgave te verdedigen weet RC Octopus elke aanval van Erasmus RSRC af te slaan en doorstaat de 10 minuten in ondertal zonder kleerscheuren.

De scoremachine van RC Octopus komt in het laatste kwartier nog eenmaal op stoom. Prop Sietse Postmus weet zich op pure kracht een weg door de Rotterdamse defensie te banen. De daarop volgende conversie wordt knap door Stef van der Pol benut en zet de teller op 0-48.

Erasmus RSRC geeft zich echter nog altijd niet gewonnen en zet in de slotfase nog even aan. Deze uiterste inspanning wordt uiteindelijk terecht beloond met een try waardoor de 0 van het scorebord wordt afgepoetst en brengt daarmee de eindstand van deze zeer sportieve wedstrijd op 5-48.

Man of the Match: Lars Hanegraaf.

IMG 3174

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Lid worden

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.
Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of sponsor worden?

Vind jij rugby ook zo’n mooie sport en/of draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

  • Joey Willems
In memoriam: Joey Willems

Er is een STRIJDER heen gegaan.

Geschokt hebben wij het verdrietige nieuws ontvangen dat Joey Willems, strijder en voormalig jeugdspeler van het jaar, veel te vroeg, op de leeftijd van 32 jaar is overleden.
Wij herinneren ons Joey als een teamspeler puur sang, met een hart van goud.
Een knoest van een kerel waar scrums op konden bouwen en vertrouwen.
Hij hoefde niet zo nodig op de voorgrond, […]

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het bestuur van Rugbyclub Octopus heeft besloten dat alle vrijwilligers die direct met jeugd werken een VOG dienen in te leveren. 

Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie binnen de sport aan het licht. Het verplicht stellen van de VOG geeft meer zekerheid over het verleden van mensen en vermindert de […]

Jeugdspelers van vorig jaar & Willy Berns trofee

Het was weer spannend met de uitreiking van de trofee voor de jeugdspelers van het vorige jaar. Bij de TBM is Bryan Schuckman en bij de CJC is Pien Ulijn gekozen door de trainers. De “Willy Berns” trofee ging naar Wesley van Zoggel die geselecteerd werd door onze eigen jeugdspelers. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Titel

Ga naar de bovenkant