RC Octopus pakt ruime overwinning

Lid worden?

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.

Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of
sponsor worden?

Draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

Wordt dan donateur of sponsor.

UDEN - Na een mindere fase in de competitie met vier nederlagen op rij, was het RC Octopus er alles aan gelegen om 2015 af te sluiten met een overwinning. Geen eenvoudige opdracht met een uitwedstrijd op het programma tegen de nummer 4 uit de competitie, het Rotterdamse Erasmus RSRC.

Octopus kwam meteen fel uit de startblokken en wist binnen de eerste tien minuten uit te lopen naar een 10-0 voorsprong via twee try’s van de ontkende Lars Hanegraaf. De Udenaren bleven hierna de druk op Erasmus RSRC opvoeren en wisten de Rotterdammers geruime tijd in hun eigen 22-meter gebied vast te houden.

IMG 3157

Na de continue pressie kreeg Octopus loon naar werken en strafte Joep van Rossum een defensieve fout af met een try. Samen met de conversie van Harben de Kort stond er na een kwartier spelen een comfortabele 0-17 voorsprong op de borden.

Door het overwicht in de scrum van Octopus en de vele tackles weet Erasmus RSRC niet van de eigen helft af te komen. De Udense aanvallen volgen elkaar in rap tempo op en de score loopt na een try van Bram Onno Hanegraaf met conversie van captain Stef van der Pol verder op naar 0-24.

In de slotfase van de eerste helft weten de Rotterdammers eindelijk Octopus in de verdediging te drukken. Octopus weet echter de aanval en penalty’s van RSRC te weerstaan en gaat verder met waar het mee bezig was, scoren. Op slag van rust weet Joep van Rossum nogmaals de try-line van Erasmus te passeren en brengt samen met de conversie van Stef van der Pol de ruststand op 0-31.

IMG 3024

Ook de tweede helft start Octopus zeer fel en zet Erasmus RSRC vast op de eigen helft. Lars Hanegraaf weet in de openingsperiode wederom twee maal het try gebied van de Rotterdammers binnen te dringen en breidt de score verder uit naar 0-41.

RSRC komt pas onder de druk van Octopus uit wanneer Lars Hanegraaf met geel naar de kant moet na een foutieve hand-off. In de daarop volgende man meer situatie weet RSRC de Udenaren in de defensie te drukken. Door fel en vol overgave te verdedigen weet RC Octopus elke aanval van Erasmus RSRC af te slaan en doorstaat de 10 minuten in ondertal zonder kleerscheuren.

De scoremachine van RC Octopus komt in het laatste kwartier nog eenmaal op stoom. Prop Sietse Postmus weet zich op pure kracht een weg door de Rotterdamse defensie te banen. De daarop volgende conversie wordt knap door Stef van der Pol benut en zet de teller op 0-48.

Erasmus RSRC geeft zich echter nog altijd niet gewonnen en zet in de slotfase nog even aan. Deze uiterste inspanning wordt uiteindelijk terecht beloond met een try waardoor de 0 van het scorebord wordt afgepoetst en brengt daarmee de eindstand van deze zeer sportieve wedstrijd op 5-48.

Man of the Match: Lars Hanegraaf.

IMG 3174

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Nieuws

Nieuws

Lees meer
Lees meer

Wedstrijd Heren I verzet

september 24th, 2022|Algemeen|

Helaas geen super Sunday, de wedstrijd van Octopus I tegen de Dukes is verzet naar donderdagavond 13 oktober. Betekent op tijd zijn om Octopus II aan te moedigen en de drukte […]

Succesvol pre-season toernooi

september 6th, 2022|Algemeen|

Het was weer een fantastisch weekend met een internationale selectie van teams. Veel terugkerende gasten, schitterend weer en een goede sfeer hielpen mee om dit tot een succes te maken. Dit jaar bleven op het terrein weer teams […]

27 & 28 augustus | pre-season toernooi

augustus 24th, 2022|Algemeen|

Het Octopus pre-season toernooi gaat dit weekend van start in Uden met op de zaterdag heren en dames senioren teams en op zondag junioren en colts jeugd teams. Beide dagen zal de start om 11:00 zijn en de […]

2021-07-30T17:17:48+02:00

Titel

Ga naar de bovenkant