RC Octopus sluit seizoen af met winst

Lid worden?

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.

Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of
sponsor worden?

Draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

Wordt dan donateur of sponsor.

Uden, 13 maart 2016 - Dat RC Octopus voor eigen publiek tot wat extra’s in staat is, ondervindt ook de nummer 2 van de competitie Bredase Rugby Club. Met een flinke dosis strijdlust weten de Udenaren Breda op de knieën te krijgen en sluiten het seizoen met een overtuigende 36-10 overwinning af.

OCT-BRC 01

Felle start

Al vanaf de aftrap is duidelijk dat Octopus het slappe optreden van vorige week in Delft niet wenst te herhalen. Direct wordt Breda dan ook in de verdediging gedwongen. Al na 10 minuten spelen plukken de Udenaren de vruchten van dit offensief en zet Lars Hanegraaf de eerste vijf punten op het scorebord.

In de vijftiende minuut wordt Octopus echter opgeschrikt door een blessure van full back Dirk van Uden, dit dwingt coaches Haynes en Cripps ertoe een aantal personele verschuivingen in het team aan te brengen. Breda weet hierdoor wat momentum weg te nemen bij de Udenaren en begint aanvallend gevaarlijker te worden. Toch is het opnieuw Octopus dat in de 26ste minuut de score naar 12-0 uitbreidt via een try van Lars Hanegraaf en een conversie van Christopher Artiss.

OCT-BRC 02

Breda dringt aan

Tegen het einde van de eerste helft sluipen er echter weer wat slordigheden in het spel van Octopus. Een te makkelijk weggegeven bal en het missen van een aantal cruciale tackles stelt Breda in de gelegenheid de eerste try te scoren. Op slag van rust weet Breda de Udenaren zelfs tot 2 punten te naderen. Met een goed opgezette ‘pick and go’ aanval weet Breda de Udense trylijn te passeren en de ruststand op 12-10 te brengen.

Ook in de eerste tien minuten van de tweede helft is het Breda dat Octopus vast zet op eigen helft. Door het sterke defensieve werk van de Udenaren weet Breda hiervan echter niet te profiteren. Octopus lijkt zich doormiddel deze sterke defensieve periode te hebben herpakt en trekt het initiatief in de wedstrijd weer langzaam naar zich toe.

OCT-BRC 04

Octopus gedreven

In de 55ste minuut zijn het opnieuw de Udenaren die de punten op het bord weten zetten. Nadat Octopus de line out vlak voor de Bredase trylijn wint, wordt de bal door Udense scrum met vereende kracht het trygebied van Breda binnengelopen. Sietse Postmus wordt zo in stelling gebracht om de try te drukken. Ook Christopher Artiss mist niet en brengt met zijn conversie de score op 19-10.

Octopus ruikt zijn kansen tegen een aangeslagen tegenstander en laat Breda niet meer op adem komen.  Met de score van captain Stef van der Pol in de 58ste minuut lijkt de deur voor Breda dan definitief in het slot te zijn gegooid.

OCT-BRC 03

Gedurende de slotfase van de wedstrijd heeft een sterk en gedreven Octopus Breda volledig onder controle en laten de Udenaren zien waartoe zij in staat zijn. Ballen worden goed rondgespeeld, er is overtuiging in de acties en de ondersteuning is er op tijd. De nummer 2 van de competitie is er in Uden niet meer aan te pas gekomen.  Scores in het laatste kwartier van Bram Onno Hanegraaf en Christopher Artiss brengen de eindstand op een welverdiende 36-10.

Met de winst op Breda sluit Octopus het seizoen af in de middenmoot van de Tweede Klasse Zuid. Gezien het potentieel wat in het team en de club schuilt, heeft een hogere klassering tot de mogelijkheden behoord. Iets wat in het volgende seizoen zeer zeker nagestreefd moet worden.

OCT-BRC 05

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Nieuws

Nieuws

In memoriam: Ria Span

juli 11th, 2023|Algemeen|

Met groot verdriet moeten we afscheid nemen van Ria Span, die op 66-jarige leeftijd is overleden na een korte strijd tegen haar ziekte. Ria was vanaf het vroege begin betrokken geweest […]

Nieuwe opzet pre-season toernooi

februari 21st, 2023|Algemeen|

Nieuw dit jaar is de vrijdagvond voor 3e en 4e klasse teams die samen met ons 2e team een kleinschalig toernooitje willen spelen gevolgd door gezelligheid. Blijven slapen kan in onze […]

2021-07-30T17:14:00+02:00

Titel

Ga naar de bovenkant