Seizoen start met ruime overwinning

Lid worden?

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.

Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of
sponsor worden?

Draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

Wordt dan donateur of sponsor.

Uden, zondag 11 september - Rugby Club Octopus is het nieuwe seizoen gestart met een ruime overwinning. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Mathew Cripps, versloegen de Udenaren voor eigen publiek het derde team van de Haagsche Rugby Club (HRC) met 73-0.

Agressieve opening

Met de hevige strijd die beide ploegen elkaar in voorgaande seizoenen hebben geleverd in het achterhoofd, is Octopus er alles aan gelegen om HRC direct onder druk te zetten. Al in de zesde minuut wordt deze agressieve start beloond met een try van Christopher Artiss die daarna zelf ook de conversie benut.

IMG 5431

In de daarop volgende periode wordt er tussen de Haagsche en Udense voorwaartsen een stevig gevecht om de bal gevoerd rondom de middenlijn. De scrum van Octopus blijkt in deze strategische strijd de bovenliggende partij te zijn en weet een gat in de defensie van HRC te forceren. Via een try van Marcus van Vlijmen en een knappe conversie van Christopher Artiss staat de thuisploeg na 17 minuten spelen op een comfortabele 14-0 voorsprong.

Octopus voert score op

Octopus heeft de Haagsche opponent stevig in zijn greep en laat deze ook niet meer onder de druk uit komen. Via try’s van Arthur Boudens, Bas Wonders en Lars Hanegraaf blijven de Udenaren de score in rap tempo opvoeren. Samen met 2 rake conversies afkomstig van de voet van Christopher Artiss kijken de gasten uit de Hofstad na 35 minuten al tegen een forse 33-0 achterstand aan.

Op slag van rust scheurt scrumhalf Arthur Boudens de geplaagde Haagsche defensie nogmaals open. Boudens weet na een door Octopus gewonnen scrum met een fraaie loopactie dwars door de HRC linies heen te breken en Stef van der Pol in stelling te brengen voor de try. Ook het vizier van Artiss blijkt zeer scherp vandaag en zet met zijn conversie een 40-0 ruststand op het scorebord.

IMG 5356

De tweede helft is nog geen 2 minuten oud wanneer HRC opnieuw tegen een Udense score aan loopt. Na een diep op de Haagsche helft door Octopus gewonnen scrum, is het opnieuw Christopher Artiss die door de defensie van HRC heen weet te breken. Ook de conversie schiet hij feilloos door de palen.

Verminderde concentratie

Door deze snelle score lijkt Octopus de teugels wat te laten vieren. HRC weet hierdoor eindelijk wat druk te zetten op de Udense defensie en zet de Udenaren vast tegen de eigen try-line. Toch weet HRC deze aanval niet te verzilveren en ziet zelfs Octopus uitbreken en het gehele veld oversteken om de score, met een try van Bram Onno Hanegraaf en conversie van Christopher Artiss, nog verder op te voeren.

Toch blijft Octopus in deze periode wat minder geconcentreerd spelen. Als gevolg hiervan lopen de Udenaren wat vaker tegen penalty’s aan bij de sterk fluitende arbiter Harrie van den Abeelen. HRC blijkt echter niet bij machte om hier optimaal van te kunnen profiteren.

IMG 5654

In het laatste kwartier stelt Octopus weer orde op zake. Met twee try’s van prop Bram Onno Hanegraaf, één van Lars Hanegraaf en twee benutte conversies van Christopher Artiss loopt RC Octopus met een ruime 73-0 overwinning van het veld.

Coach Cripps kan terugkijken op een Octopus met een zeer sterke scrum, mooie off-loads en een team wat hard voor elkaar wil werken. Man of the match: Lesley van Strien.

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Nieuws

Nieuws

In memoriam: Ria Span

juli 11th, 2023|Algemeen|

Met groot verdriet moeten we afscheid nemen van Ria Span, die op 66-jarige leeftijd is overleden na een korte strijd tegen haar ziekte. Ria was vanaf het vroege begin betrokken geweest […]

Nieuwe opzet pre-season toernooi

februari 21st, 2023|Algemeen|

Nieuw dit jaar is de vrijdagvond voor 3e en 4e klasse teams die samen met ons 2e team een kleinschalig toernooitje willen spelen gevolgd door gezelligheid. Blijven slapen kan in onze […]

2021-07-30T17:11:44+02:00

Titel

Ga naar de bovenkant