Octopus pakt de dubbel

  • Datum: 21 maart 2015

UDEN – Zondag 30 maart 2014 bereikte de Derde Klasse Zuid Oost in Uden het absolute hoogtepunt in de competitie! Nummer één RC Octopus trof op eigen veld de nummer twee RC Eindhoven voor een massaal toegestroomd publiek. Met ook nog het kampioenschap op het spel waren alle ingrediënten aanwezig voor een prachtige rugbydag. En dat werd het!RC Eindhoven kwam fel uit de startblokken en wist vrij snel op een 0-5 voorsprong te komen. Vijf minuten later vergrootte RC Eindhoven zelfs de marge na een knappe onderschepping van de bal vanuit een Udense aanval. Samen met de verzilverde conversie liepen de Eindhovenaren uit naar een 0-12 voorsprong. RC Octopus stond nu voor een echt zware opdracht en moest de meespelende zenuwen van de beginfase van zicht af schudden en met volle overtuiging de wedstrijd hervatten.

De Udenaren gingen die uitdaging met volle overgave aan en begonnen steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. De beloning kwam in de twintigste minuut toen Lars Hanegraaf na sterk werk van de voorwaartsen de eerste 5 punten op de borden bracht. De conversie van de voet van Christopher Artiss bracht de stand op 7-12. Octopus bleef de Eindhovense defensie op de proef stellen en na 35 minuten moest deze opnieuw het hoofd buigen voor de Udense scrum. De voorwaartsen van Octopus wisten na een gewonnen line-out met een driving maul de bal over de try-line van Eindhoven te brengen en de score gelijk te trekken naar 12-12. Opnieuw stond het vizier van Christopher Artiss op scherp en hij bracht Octopus voor het eerst in deze wedstrijd op een voorsprong van 2 punten met zijn conversie. Nog geen minuut na de spelhervatting wist Bram Onno Hanegraaf vanaf de eigen speelhelft door de linies van Eindhoven heen te breken en marge voor Octopus te vergroten naar 19-12.

In de tweede helft volgde er voor de toeschouwers een zenuwslopend spel tussen Eindhoven en Octopus. Beide teams speelde een zeer snel, sterk en gevarieerd spel en stelde elkaar zwaar op de proef. In de eindfase was het Eindhoven die de duimschroeven nog extra aandraaide bij Octopus, maar de Udense defensie stond als een huis en hield de Eindhovenaren in bedwang. Na en 80 minuten durende geweldige strijd tussen de twee absoluut sterkste teams uit de competitie, klonk het verlossende fluitsignaal van scheidsrechter Erwin Huiskamp.

RC Octopus pakt met deze 19-12 overwinning op directe concurrent RC Eindhoven definitief de titel in de Derde Klasse Zuid Oost! Samen met de bekeroverwinning twee weken geleden in Amsterdam, beleeft Rugbyclub

Octopus zijn succesvolste seizoen ooit. Mooier kun je het 40 jarige jubileumjaar niet in gaan!

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Lid worden

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.
Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of sponsor worden?

Vind jij rugby ook zo’n mooie sport en/of draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

  • Joey Willems
In memoriam: Joey Willems

Er is een STRIJDER heen gegaan.

Geschokt hebben wij het verdrietige nieuws ontvangen dat Joey Willems, strijder en voormalig jeugdspeler van het jaar, veel te vroeg, op de leeftijd van 32 jaar is overleden.
Wij herinneren ons Joey als een teamspeler puur sang, met een hart van goud.
Een knoest van een kerel waar scrums op konden bouwen en vertrouwen.
Hij hoefde niet zo nodig op de voorgrond, […]

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Het bestuur van Rugbyclub Octopus heeft besloten dat alle vrijwilligers die direct met jeugd werken een VOG dienen in te leveren. 

Helaas komt het voor dat mensen in de sport misbruik maken van hun positie. Jaarlijks komen er meerdere gevallen van seksuele intimidatie binnen de sport aan het licht. Het verplicht stellen van de VOG geeft meer zekerheid over het verleden van mensen en vermindert de […]

Jeugdspelers van vorig jaar & Willy Berns trofee

Het was weer spannend met de uitreiking van de trofee voor de jeugdspelers van het vorige jaar. Bij de TBM is Bryan Schuckman en bij de CJC is Pien Ulijn gekozen door de trainers. De “Willy Berns” trofee ging naar Wesley van Zoggel die geselecteerd werd door onze eigen jeugdspelers. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Titel

Ga naar de bovenkant