Octopus sluit seizoen af met overwinning

Lid worden?

Wil je lid worden van Rugby Club Octopus, vul dan het volgende formulier in.

Rugby, durf jij het aan!!!

Donateur of
sponsor worden?

Draag je Rugby Club Octopus een warm hart toe?

Wordt dan donateur of sponsor.

UDEN – Na vorige week het kampioenschap te hebben binnengehaald, stond er nog één wedstrijd op het programma voor Rugb...yclub Octopus; in eigen huis moest Octopus het opnemen tegen RC the Pink Panthers uit Driebergen. Na de topper van vorige week tegen RC Eindhoven, leek deze wedstrijd meer uit te draaien op een veredeld trainingspartijtje voor Octopus. De score na 80 minuten rugby bevestigde dit vermoeden: 87-8.

In de beginfase van de wedstrijd was het vooral het gebrek aan concentratie dat RC Octopus parten speelde. RC the Pink Panthers wist hier dankbaar gebruik van te maken door via een penalty op een 0-3 voorsprong te komen. Octopus antwoordde vrijwel direct via Joep van Rossem die de bal tussen de palen kon drukken. Christopher Artiss verzilverde de conversie en bracht de thuisploeg op een 7-3 voorsprong.

In de daarop volgende periode was het vooral het ontbreken van discipline in het spel van de Udenaren wat Pink Panthers een groot aantal penalty’s opleverde. Uiteindelijk wisten de gasten uit Driebergen hieruit geen voordeel te uit behalen en stelde Christopher Artiss na 20 minuten voor Octopus weer orde op zaken. Met een try en een via binnenkant paal binnengeschoten conversie, vergrootte Christopher de voorsprong naar 11 punten. Octopus voerde daarop de druk op Pink Panthers verder op wat try’s opleverde voor Joep van Rossem (2x), Mark Bernards en Rob van der Pol. Met de twee binnengeschoten conversies van Christopher Artiss kon Octopus gaan rusten met een stand van 38-3.

Vrijwel meteen na de aftrap van de tweede helft ging Octopus verder waar het in de eerste helft gebleven was; scoren. Met try’s afkomstig van Stef van der Pol, Angus Hoefs, Joep van Rossem, Bram Onno Hanegraaf en Lars Hanegraaf denderde de Octopus trein door. Ook Christopher Artiss miste zijn doel niet en wist alle conversies in de tweede helft raak te schieten. Met ook nog een try voor Pink Panthers kwam de totale score na het eindsignaal op 87-8.

Na de wedstrijd werd de kersverse kampioen van de Derde Klasse Zuid Oost met de open bus naar het centrum van Uden gebracht waar bij hoofdsponsor Café de Preek onder het genot van een waar kampioensdiner en een drankje dit prachtige seizoen geheel in stijl werd afgesloten.

DEEL MET VRIENDEN

DEEL MET VRIENDEN

Nieuws

Nieuws

Nieuwe opzet pre-season toernooi

februari 21st, 2023|Algemeen|

Nieuw dit jaar is de vrijdagvond voor 3e en 4e klasse teams die samen met ons 2e team een kleinschalig toernooitje willen spelen gevolgd door gezelligheid. Blijven slapen kan in onze […]

Algemene Leden Vergadering & Nieuwjaarsborrel

december 31st, 2022|Algemeen|

Op vrijdag 20 januari aanstaande is de eerste Algemene Leden Vergadering van 2023 met o.a. de jaarverslagen van RC Octopus en Moleneind maar ook de kandidaatstelling van het bestuur. Wil je daar als lid (of ouder van een […]

Speler & Octopusser van het jaar

december 18th, 2022|Algemeen|

Double award winner Robin van Dinther gehuldigd tijdens het jaarlijkse Octopus kerstdiner als “Octopusser van het jaar” en …. “Speler van het jaar”.

Proficiat Strijder! […]

2021-07-30T17:19:57+02:00

Titel

Ga naar de bovenkant